Docent

Ik ben Karin Groenen, 28 jaar oud, geboren en getogen in Well. Vanaf m’n 8e is mijn liefde voor dans begonnen. Het begon met één dansles per week, maar al snel was ik bijna iedere dag in de dansstudio te vinden.

Toen ik 15 jaar oud was, heb ik geauditeerd bij de vooropleiding dans in Venlo. Deze opleiding geeft talentvolle dansers de kans om een havo of vwo opleiding te combineren met dansonderwijs op professioneel niveau. Het is een opstap voor
 een eventuele opleiding op de dansacademie. Tijdens de vooropleiding dans begon mijn liefde voor het doceren.

Na de vooropleiding dans, gecombineerd met het vwo, ben ik toegelaten op de HBO dansacademie in Arnhem, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Hier heb ik ontzettend veel geleerd. Ik ben opgeleid tot een veelzijdige en didactische dansdocent in diverse stijlen: klassiek, modern, jazzdance, improvisatie, compositie, hiphop, folkloredans en flamenco. Tijdens deze opleiding heb ik veel leservaring opgedaan. In het laatste jaar heb ik tevens een groot onderzoek verricht naar talentontwikkeling in dans.

Naast de lessen die Studio 49 aanbiedt, verzorg ik ook verschillende danslessen bij het Kunstencentrum Jerusalem in Venray en bij Kunstencentrum Venlo in Tegelen. 
In de zomervakantie organiseer ik diverse danskampen in Gennep en Venray!

IMG_0004    cats   karin dans

De dans en balletstudio in Gennep