Dansvormen

Kleuterdans
Kleuters bewegen veel en graag. Bij kleuterdans maken de kleuters op een speelse manier kennis met de mogelijkheden van dansen op muziek. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan de motoriek, creativiteit, muzikaliteit en concentratie. Dit doen we aan de hand van wisselende thema’s en bijpassende muziek. Door middel van improvisatie opdrachten gaan we aan de slag met de basisbegrippen van dans: tijd, kracht en ruimte.

o Leeftijd: vanaf 4 jaar, groep 1 en 2 van de basisschool
o Les op woensdag van 13.00 – 13.45 uur
o Lestarief: €4,- per les
o Kledingvoorschrift: roze balletpak, roze balletschoenen

Kinderdans
Deze les duurt 15 minuten langer dan een kleuterles en hierin gaan we dan ook een stapje verder. Naast de eerdergenoemde doelstellingen, wordt er tijdens deze dansles ook gewerkt aan de souplesse en kracht van het kind. Ook het lichaamsbewustzijn en de coördinatie van het kind wordt d.m.v. dansoefeningen sterk bevordert. De kinderen maken kennis met de verschillende dansvormen en mogen aan het einde van de cursus (wanneer ze naar groep 5 gaan) een keuze maken uit klassiek ballet of jazzdance.

o Leeftijd: groep 3 en 4 van de basisschool
o Les op woensdag van 14.00 – 15.00 uur
o Lestarief: €4,50 per les
o Kledingvoorschrift: zwart balletpak met spaghettiband, roze balletschoenen

Jazzdance
Showdans, musicaldans, streetjazz, modernjazz, afrojazz… Jazzdance kent een grote verscheidenheid aan dansstijlen en muziek en deze gaan we gedurende de cursus behandelen. De jazzdance lessen zijn erg divers en er wordt gewerkt aan isolatie, coördinatie, muzikaliteit, kracht, flexibiliteit, conditie en lichaamsbewustzijn. De les wordt altijd afgesloten met een danscombinatie op swingende muziek.

o Leeftijd: vanaf groep 5 van de basisschool
o Les op woensdagmiddag, duur: 60 minuten
o Lestarief: €5,- per les
o Kledingvoorschrift: zwart balletpak, zwarte dansbroek, zwarte leren jazzschoenen

Klassiek ballet
Klassiek ballet is de basis van alle dansvormen. Het is een gracieuze, oftewel sierlijke dansstijl waarin lichaamshouding en lichaamsbewustzijn een belangrijke rol spelen. In de lessen wordt er gewerkt aan de ballet techniek en is concentratie uiterst belangrijk. We werken o.a. aan kracht, flexibiliteit, coördinatie, muzikaliteit en presentatie. De les start aan de barre om vervolgens de techniek toe te passen in het au milieu.

o Leeftijd: vanaf groep 5 van de basisschool
o Les op woensdagmiddag, duur: 60 minuten
o Lestarief: €5,- per les
o Kledingvoorschrift: zwart balletpak, roze maillot, roze balletschoenen

Klik hier voor meer informatie over de kledingvoorschriften.

De dans en balletstudio in Gennep